2020. február 14., péntek

Előretekintő - 21.forduló

Bajnoki döntő, új edző a ZTE-nél, avagy ezeket tartogatja a 21.forduló: 



FERENCVÁROS - MOL FEHÉRVÁR 

A forduló rangadója, ami túlzás nélkül a bajnoki döntőnek is nevezhető. Habár májusban még lesz egy találkozója a két csapatnak, alighanem ha itt nem képes a Fehérvár 3 pontot szerezni, a Fradi megvédi bajnoki címét. Ez persze csak durva spekuláció, bármi lehet még, nem akarom egyik felet sem privilegizálni. És épp emiatt a feszült légkör miatt gondolom úgy, hogy a felek nem fognak dűlőre jutni. A Fehérvár utoljára 2013. augusztus 4-én győzte le az NB1-ben a Fradit hazai pályán. Illetve Nikolic is aznap lőtt utoljára gólt a zöldeknek. A Fradi akkori csapatából egyébként ma már csak Somália van a keretben.

Egy végzetekig kiélezett összecsapásra számítok, ahol a fiúk válogatott eszközökkel fogják egymás életét megkeseríteni. Nem hinném, hogy élvezetes lesz, viszont szerintem lesznek jó periódusok, főleg a vége felé fog begyorsulni a játék.



TIPPEM: 0-0 






DEBRECEN - MEZŐKÖVESD  

Vitelkivel szárnyal a Debrecen, mióta átvette a csapatot két helyet léptek előre a tabellán, két győzelmüknek és két döntetlenjüknek köszönhetően. A Kövesd a múlt heti, Fehérvár elleni vereségével folytatta rossz idegenbeli sorozatát, legutóbbi öt vendégszereplésükből mindössze egyszer nyertek. Egy sok gólos meccsre számítok, Adeniji és Garba nyakukba fogják venni a Debrecent, míg a vendégek részéről Berecz és Besirovic fog beköszönni. A Mezőkövesd utoljára 2018-ban nyert Debrecenben, akkor 2-3-ra.



TIPPEM: 3-2







 ZALAEGERSZEG - ÚJPEST

Két csapat benne a slamasztikában. Az Újpestnél a háttér hiányzik, míg a Zalaegerszegnél a pályán mutatott teljesítmény. A zalai együttes új trénere, Márton Gábor a Lipót Pékség SE ellen harapott be egy jókora kiflibe, jó kérdés tehát, a hétközi kupakudarc óta mennyit tudott kihozni a játékosokból az edző.

Nem hinném, hogy bárki meglepődne azon amit most írni fogok, egy unalmas 0-0-ára számítok. Egyik csapat sem fogja megerőltetni magát, egy pontosan olyan meccs fog zajlani, amire a magyar sportriporterek 70%-a azt mondaná, taktikai csata. Hát, ha ők látják a taktikát a játékban, legalább jól szórakoznak, ellenben a kilátogató nézőkkel. Egyéb érdekesség, az Újpest legutóbb 2009 szeptemberében verte a Zalaegerszeget idegenben a bajnokságban, Kabát Péter mesterhármast szerzett azon a meccsen.


TIPPEM: 0-0 








KAPOSVÁR - HONVÉD 

Szegény Kaposvárt mind az esélytelenek kategóriájába soroljuk egy "ülj le fiam, 1-es" beszólás társaságában. Én nem szeretek statisztikákra hagyatkozni, de az, hogy a Kaposvár legutóbb 2010 februárjában verte meg a Honvédot, megmozgatta a fantáziám, ugyanis imádom a romantikus futballtörténeteket. A Milinte, Grúz, Maróti, Balázs Benjámin, és Oláh Lórántból álló csapat lehet, hogy abban az évben stabilan a középmezőny tagja volt, és lehet az is, hogy a Honvédot borzalmasan gyenge formában találta (9. lett abban az idényben a Kispest), de úgy gondolom, mikor ha nem 10 évvel később ismétlődne meg ez. Ugyan miért is ne történhetne meg?

Nos, azért mert a Honvéd egy rendkívül szervezett, remek támadójátékot játszani képes csapat, ami úgy fogja eltüntetni a labdát a Kaposvár madárlátta védői között, ahogy David Hasselhoff eltűnt az MTV kamerái elől bilikék Trabantjában. Annyi lesz a különbség csak, hogy ők nem fognak dedikált lemezt kapni miközben Dévényi Tibi bácsi simogatja a karjukat.


TIPPEM: 0-3







FELCSÚT - KISVÁRDA 

A Bódog csapat múlthéten megmutatta mire kell tőlük számítani, szenzációs meccset hoztak össze a Kaposvár ellen, de van egy olyan érzésem, hogy a felcsúti vendégszereplés egy fokkal nehezebb lesz. A Felcsút a dobogót ostromolja, míg a Kisvárda a középmezőnyt, érdekes összecsapás lesz. Dajka László kétszer is győzelemre vezette a Várdát ebben a párharcban, Bódognak is valami ilyesmiben gondolkozhat.

Én egy Kisvárda győzelmet várok, olyan energia van pillanatnyilag a csapatban, nagyon erősek a letámadások, a támadások terén nagyon erősek, köszönettel az új érkezőknek, nálam minden mellettük szól.


TIPPEM: 1-2






DIÓSGYŐR - PAKS 

Ebben a párharcban utoljára 2017 szeptemberében fordult elő, hogy a győztes csapat 1 gólnál több különbséggel nyerjen. Akkor a Paks 2-4-re diadalmaskodott a DVTK debreceni albérletében. Ez egy egyedülálló mutató, ami úgy vélem nem fog megszakadni.

Feczkó elveszítette védelme egyik alappillérét, Tamás Márkot, aki a Slask Wroclawba igazolt, és mivel az előző meccsek tanúsága szerint könnyen zavarba hozható gyors passzos letámadásokkal a miskolci védelem, én számítok paksi gólra, méghozzá (Könyves és Böde távolmaradása miatt) Hahn Jánostól, az egyik legalulértékeltebb magyar csatártól.


TIPPEM: 2-1 



Ti mit vártok a fordulótól? Mentek meccsre? Ha igen melyikre?





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése