2020. február 6., csütörtök

Bódog Kisvárdán, Nikolics Fehérváron, nem lesz derbi - Aktuális

Az Aktuálisban a magyar futball legfrissebb híreit tárgyalom ki. 



NIKOLICS ÚJRA FEHÉRVÁRON 

Crystal Palace, Olympiakos, Besiktas. Sok mindent lehetett hallani az utóbbi hetekben. Nem tudom mennyi igaz abból, hogy ezek a csapatok megkeresték Nikót az elmúlt hetekben, mindenesetre kicsit csalódott vagyok emiatt a transzfer miatt. Annak ellenére, hogy Nikolics közelebb került így a válogatotthoz, illetve újra van esélye európai kupasorozatban játszania.

Az utóbbi években nálam ő volt az egyetlen magyar csatár, akit tényleg el tudtam volna képzelni egy európai topligában játszani, magas színvonalon. A Legia Varsóba való igazolása abszolút remek döntés volt, erős bajnokság a lengyel, ráadásul játszhatott Bajnokok-ligájában is. Innen már csak egy lépés kellett volna legyen egy topliga. De Nikó kicsit nagyobb lépést tett.

Szerintem képes lett volna még topligában játszani Nikolics, a hazaigazolása után viszont már nem látok erre sok esélyt.





ELMARAD A DERBI 

Lehet nem is baj. Miután Duchatelet ámokfutást hajtott végre a klubnál, és az eredmények sem éppen fényesek, az Újpest szurkolói úgy döntöttek, távol maradnak a lelátóktól. Márpedig a derbi csak akkor lehet derbi, ha mindkét fél jelen van. Nemcsak a pályán. Nem hinném hogy rendeződne ez a helyzet pár hét alatt, mindenesetre őszintén remélem, mikor pótolják a derbit, akkorra már a szurkolók is visszatérnek, és ez a meccs méltó lesz régi nagy híréhez.


BÓDOG VÉGRE ÚJRA A FEDÉLZETEN

Ahogy írásomból kivehető volt, belefáradtam az állandó, Bódogot körülvevő sajtótornádótól. A Kisvárda egy felfelé ívelő csapat, 10 forintot sem mertem volna rátenni, hogy újoncként bennmaradnak, ennek ellenére megcsinálták.

Egy nagyon érdekes projekt részese lesz Bódog, a Kisvárda ugyanis elindult az NB1 középcsapattá válás útján. Már nem csak ingyen igazolható román és ukrán játékosok alkotják a csapatot, hanem egy gólkirályaspiráns Grozav, az egyik legígéretesebb magyar kapus Dombó, vagy a technikás magyar tehetség, Kovácsréti.

Kíváncsi vagyok mire megy Bódog Kisvárdán, nagyon érdekes lesz a csapatot figyelni az elkövetkezendő időszakban.






 Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése