2020. február 7., péntek

Előretekintő - 20.forduló

Dobogós csata, keleti rangadó, a becsületéért küzd a Felcsút.

Avagy, ezeket tartogatja a 20.forduló:




A képen látható Hodzictól várják a gólokat (fotó: Cuhorka Ádám, molfehárvárf.hu)

MOL FEHÉRVÁR - MEZŐKÖVESD

Mondanám, hogy megtippelni sem tudom, viszont muszáj, tehát mégis megpróbálom. Ez a meccs rengeteg mindenről dönthet, például ha a Kövesd nyer, nem hinném hogy bárki is veszélyeztetné innentől a dobogós helyüket. Ugyanakkor ha a Fehérvár nyer, nyitott marad a bajnoki cím kérdése. Pillanatnyi formát elnézve nagyjából azonos szinten vannak, mindketten kikaptak a Pakstól, és megverték a Kisvárdát. Ez a meccs tipikusan olyannak ígérkezik, ami egy ember egy gólján fog múlni, én a Fehérvárt gondolom győztesnek, mégpedig mert egyénileg sokkal jobb játékosok alkotják mint a Mezőkövesdet, illetve mert utoljára októberben voltak képesek nyerni hazai pályán, ez a rossz forma pedig nem tart örökké, véleményem szerint egészen pontosan a mostani fordulóig fog. 

TIPPEM: 1-0





(fotó: flckr Puskás)

PAKS - PUSKÁS AKADÉMIA 

Ez egy nagyon érdekes mérkőzésnek ígérkezik, a november óta nyeretlen Felcsút a legutóbbi öt meccséből négyet megnyerő, Osztermájer Gáborral szárnyaló Paks otthonába látogat. Papírforma alapján a vendégeknek simán át kéne lépniük a tolnai alakulaton, viszont biztos vagyok benne hogy ez nem így fog történni. Ahogy ez az elmúlt években szokássá vált. Akármilyen hihetetlen, a Felcsút még sosem nyert NB1-es mérkőzést Pakson, sőt, 6 meccsükből csak egy alkalommal futotta döntetlenre. Egy sokgólos döntetlennek érzem ezt a meccset, Böde és Gyurcsó is beköszön, feszült találkozóra számítok. 

TIPPEM: 2-2




Ádám Martin a házi gólkirály (fotó: kaposvárfc.hu)

KISVÁRDA - KAPOSVÁR 

A Kisvárda rövid NB1-es történelme során rengeteg változáson ment keresztül, és épp most is egynek a közepén tartanak. Bódog Tamás a csapat új vezetőedzője, és ezáltal rögtön egy nagyon izgalmas csapat lett a Kisvárda. Ők se nyertek november óta, és veszélyesen közel kerültek a kieső Zalaegerszeghez (három pont a különbség), a vezetőség lépett, Miriuta László sokadik edzői bukása után takarításra érkezett a várdai futball atyaúristene, Dajka László, majd a héten kinevezték Bódogot, ami egy nagyon jó döntés. Bódog érthetetlen miért maradt csapat nélkül, ritka hogy egy remek magyar menedzserre ne csapnának le hiénamódjára egymás után a csapatok, (Pintér Attila fanok kíméljenek) ez lehet az ő döntése volt, valószínűleg az ő döntése volt, mindenesetre itt van, és borzasztóan kíváncsi vagyok rá. Kezdésnek pont ideális ellenfelet kapott .

Nem szeretem a statisztikákat, mert a futball kiszámíthatatlan, és nem lehet számokkal leírni, viszont sokatmondó adat hogy a Kaposvár eddigi idegenbeli mérkőzései közül mindet elvesztette, egyedül a Debrecen legyőzése során szereztek pontot vendégként. Ez borzalmas mutató. 

Az októberi Kaposvár-Kisvárda előtt a Kaposvár véradást szervezett, amire a játékosok és a klub több alkalmazottja is jelentkezett. És ezen az eseményen sikerült lőni egy képet, amit politikusok is csak akkor készítenek, ha kokainos szexbotrányba keveredtek egy magánjachton. 


Ez a kép rendkívül aranyos. Waltner Robi a Cruyffos melegítőjében pózol az Argentínát is megjáró csatár társaságában láthatóan megszeppent ápolónőkkel, míg a napsütötte orvosi székben fekvő játékos (tippem szerint Beliczky Gergő) a pulzusa szakszerűtlen mérésével veszi tudomásul, hogy beütött a cucc, miközben a villanypóznán üldögélő galambok táncát lesi. 


Visszatérve, a meccs szerintem így végződik:


TIPPEM: 2-0




Pályán és azon kívül is kemény összecsapások voltak Zalaegerszegen (fotó: honvédfc.hu)

HONVÉD - ZALAEGERSZEG 


A Honvéd utoljára novemberben volt képes meccset nyerni, azóta szereztek 4 pontot 6 meccsen. Nem csoda hogy távolodik a dobogó. Éppen ezért létfontosságú a kispesti gárdának, hogy lenullázzák a vendég Zalaegerszeg csapatát. A ZTE viszont kiszámíthatatlanabb mint egy helytelenül felírt matematikai képlet, Dobos Barna pengeélen táncol már hetek óta, ki tudja, lehet pont a Honvéd ellen sikerül úgy felvérteznie csapatát, hogy felöklelik a piros-feketéket, és Dobos Barna, alias doktor úr továbbra is a soványabb és ijesztőbb Gérard Depardieu dublőrtől, Végh Gábortól fogja kapni a fizetését. 

Egy valami biztos: Vágni lehet majd a feszültséget. 


Zalaegerszegen sikerült kicselezni a rendőröket, és a szurkolók randevúztak egyet egy temető mellett. Az akkori affér láthatólag gyors volt, és nem tartott tovább egy foghúzásnál (bár egyesek számára valószínűleg fájdalmasabb volt), viszont a pályán folytatódott, csak akkor már a játékosok által, és nem másfél percig, hanem másfél óráig. 


A Honvédból Banó-Szabó lesz eltiltva, kíváncsi vagyok hogy fogja Sannino megoldani a kreatív és technikás középpályása hiányát, a Zalaegerszegből hiányozni fog Bobál Dávid a védelem közepéből, az ő pótlására több alternatíva is van. 


TIPPEM: 1-1 




(Fotó: DVTK.eu)
DIÓSGYŐR - DEBRECEN 

Hiába ad egyre több csapatot a kelet az NB1-nek, a Diósgyőr-Debrecen marad az itteni csúcsrangadó. Rég volt már hogy azonos szinten legyenek az egymással való találkozás idején, most viszont tényleg ez a helyzet. Két javuló tendenciát mutató csapat sikeréhes vezetőedzőkkel és közönséggel. Remek meccsnek nézünk elébe. Az én mérlegem a Diósgyőr felé dől, és el is mondom miért. 

Az elmúlt évek legjobb Diósgyőrje a mostani. Látszik a csapaton hogy nem hiányzik belőlük semmi plusz, mint Bódog idején, illetve tudják mit akarnak játszani, és nem egy almát kapó majomként vakargatják a fejüket, mint Horváth Ferenc idején. Egervári Sanyi bácsi és Fernando munkája talán szót sem érdemel. Feczkó a semmiből érkezett, robbant be a köztudatba mikor feljuttatta a Balmazújvárost, majd az NB1-be tartó csapatot elhagyva maradt a második ligában, az MTK-nál. Nagyon kíváncsi lettem volna mit hoz ki a Balmazból. 

A keret nincs kész, de nagyon ígéretes. Kiss Tamás, Molnár Gábor remek igazolások, nagyszerű egyéni kvalitásokkal bíró játékosaik vannak, mint az ex debreceni Tabakovic, Hasani, vagy Márkvárt. 

Tamás Márk fog hiányozni eltiltás miatt a Diósgyőrből, a védelem egyértelműen a leggyengébb pontja a Borsodiaknak (Vági András, Polgár Kristóf, könyörgöm) Memolla beszervezésével meg kell bolygatni a védelmet, kérdés így mennyire lesz hatékony. A Debrecennek ugyanis van egy két lábon járó gólvágó veszedelme, Haruna Garba, aki előszeretettel csap le. 

Ennek a kardinális kérdésnek az ellenére is diósgyőri sikert várok. És valójában szüksége lenne erre a sikerre az egész magyar futballnak. Lássuk hogy a legendák élnek, Miskolc nem esett el, mert egy jó Diósgyőrre mindig is szükség lesz, legalább annyira mint a Feczkó Tamáshoz hasonló edzőkre, akik megízesítik a magyar futball ízetlen túrógombócát. 


TIPPEM: 2-1



Az Újpest-Ferencváros sajnálatos módon, a használhatatlan, balesetveszélyes, alighanem OBI-ban kerti garnitúrával kedvezményesen vásárolt gyepe miatt elmarad. 


Péter 





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése