2020. február 4., kedd

Előretekintő - 19 forduló

Pesti rangadó, Loki-Fehérvár, illetve harc a kiesés ellen 

Avagy, ezeket tartogatja a 19.forduló:





                                                     MEZŐKÖVESD - ÚJPEST 

Ma este folytatódik az NB1, méghozzá Matyóföldön. Láthattuk hogy az éppen magára talált Honvéd szurkálásai abszolút nem sebesítették meg a kövesdi csapatot, sőt, az első ütés után felálltak és 10 perc alatt kiütötték a Honvédot a nyeregből. Valószínűleg nem az Újpest fog dominálni a meccsen, több mint valószínűnek tartom hogy a Kövesdnek túl nagy teret fognak engedni. A múltkori randevújukon, az Illovszkyban az imént felvázolt forgatókönyv valósult meg. Azóta a matyók be is erősítettek, Besirovic nagy fogás, ez egyértelművé vált az eddigi játékát látva. Támadásban okozhat gondot Obinna hiánya, ő 5 sárgalap miatt lesz eltiltva, Bjarnason, esetleg Perosevic léphet a helyére, nem tudom melyikkel járnának jobban.




TIPPEM: 2-1





                                             DEBRECEN - MOL FEHÉRVÁR


Egy biztos. A sípot senkinek nem kell majd bemutatni ezen a meccsen. Talán Marko Nikolic távozása óta enyhült a Fehérvár játéka, de tény, a Debrecen elleni meccs egy presztízsrangadó, éppen emiatt számíthatunk a lapözönre. Hangsúlyozom, inkább a pályán legyenek összetűzések, mint azon kívül. A Debrecen javuló tendenciát mutat, ugyanakkor szerintem ezt a meccset, ha szorosan is, de elvesztik. Nem hinném hogy kifejezetten látványos, vagy izgalmas meccs lesz, viszont a győztes gól szenzációs lesz, figyeljétek meg. Ki lövi? Lyes Houri. Csakhogy letegye idehaza a névjegyét.

TIPPEM: 0-1






                                                  ZALAEGERSZEG - KISVÁRDA


Egy nagyon nehéz mérkőzés vár a Zalaegerszegre, kapaszkodniuk kell, különben lemaradnak. A Várda legutóbbi 4 meccsét elvesztette, de ellenfeleik között volt mindegyik dobogós, így ez az adat nem releváns. A ZTE két győzelemmel zárta a tavalyi évet, a Felcsút és a Kaposvár ellen, viszont két vereséggel kezdték a mostanit, a Diósgyőr és a Paks hagyta őket állva. Nagy csata lesz, de úgy érzem a hazaiak fogják végül megnyerni ezt a találkozót. Melnyk eltiltása miatt nem játszhat a Kisvárdában.

TIPPEM: 3-2





                                                               KAPOSVÁR - PAKS


Kiesési rangadó, a Kaposvárnak egyre kevesebb, a Paksnak viszont van még esélye, ehhez fontos lenne egy újabb idegenbeli győzelem. Márpedig a Kaposvár legutóbbi 2 hazai meccsén 4 pontot szerzett, a Debrecent 4-1-re verték, a Felcsúttal 1-1-es döntetlent játszottak, ki tudja, lehet a hazai gyep szaga tölti fel őket. Én egy 0-0-át szagolok ki ebből a párharcból.

TIPPEM: 0-0






                                                        FELCSÚT - DIÓSGYŐR


Nagyon rossz formában a Felcsút, 5 meccs óta nyeretlenek, hazai pályán legutóbb októberben tudtak nyerni a Paks ellen. A Diósgyőr viszont szárnyal, Feczkó Tamás és az újságírók közötti leggyakoribb téma az idegenbeli győzelmek. 4 idegenbeli sikert számlál Feczkó, és szerintem meglesz az 5. is. Van Nieff, az NB1 egyik legnagyobb hentese, eltiltása után tér majd vissza. Deutsch László játékát érdemes lesz figyelni, az eddig Csákváron fejlődő játékos jól vette fel az NB1 ritmusát. Csak nehogy belőle is olyan feltámadás maradjon mint Bokros Szilárdból, vagy Radicsból. 1-2 a tippem, mivel nem tudom elképzelni hogy a Felcsút valamelyik, kvalitásai alapján abszolút nem NB1-be való támadója ne venné be a miskolciak kapuját.

TIPPEM: 1-2





                                                 FERENCVÁROS - HONVÉD

Meglepő volt látni a Honvéd összecsuklását a Mezőkövesd ellen, viszont ez aligha fog megtörténni a Fradi ellen. A klasszikus újabb felvonása következik, mindenhol a Fradi az esélyes, nálam is, de ne felejtsük el, a futball nem csak számok. Egy rangadó attól lesz rangadó, hogy mindig egyenlő eséllyel futnak ki a csapatok a pályára. Én érzem a meglepetésfaktort, de a tippem attól még 1-0 a Fradi javára. Szoros mérkőzés lesz, ki tudja, lehet egy tizenegyes dönt, lehet egy kiállítás, egy viszont biztos: A hangulaton semmi sem fog múlni. Ami az eltiltásokat illeti: A Honvéd védelmét nagy csapás érte, eltiltás miatt se Uzoma, se Batik nem lesz a pályán. Ikenne-King, Ngwa, és Kálnoki-Kis mindenesetre egész biztosan harcra készek, ki tudja, lehet jót tesz majd a védelmen a vérfrissítés, még ha kötelező is.

TIPPEM: 1-0






P.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése