2018. május 15., kedd

Vagy az Újpest támadósora a szar, vagy Vignjevics


Kezdjük ott szerintem ennem a történetben ki a hibás. Nebojsa Vignjevic. Hogy miért?

A Tischler-Novothny páros a szezonban eddig összesen 20 gólt lőtt. Verik a debreceni Tabakovic-Könyves párost (19), és még megannyi csapatét. Az viszont rögtön érdekesebb ha megnézzük, a gólokat mikor szerezték. Novothny 16 gólos, ebből 6-ot Tischlerrel együtt a pályán a szerzett. Tischler 4 gólos, a felét, azaz 2-t Novothny-val együtt a pályán szerzett. Ez nem rossz arány, pláne ha beleszámítjuk hogy legtöbbször egymás cseréi voltak. Hol gyökeredzhet a probléma? A csatárok hiányában. Van egy Nagy Dániel, egy Simon Krisztián és egy Zsótér Donát, ők viszont inkább középpályások. nem is termelik a gólokat, hármuknak összesen van 7.

Tischler tavaly, az NBII-ben, többnyire kezdőként három csatáros felállásban ért el 15 gólt (csereként 5, kezdőként 10) ami egy bődületesen jó mutató, igaz hogy másodosztályú. Fontos még szem előtt tartani hogy az említett két csatár nagyjából ugyanolyan felépítésű, stílusú, így hogy együtt sok gólt érjenek el mindenképpen kell egy harmadik, akár negyedik ember. Novothny tavaly 4 gólt szerzett (csereként 1, kezdőként 3) annak ellenére hogy 20 meccsen kezdő volt. Nem sikerült jól a szezonja, és szerintem ennek elsősorban az egycsatáros rendszer volt az oka. Makraival játszott együtt a vége felé, előtte viszont két spanyol, Nono és Vela, majd Bognár István szolgálták ki.

A két játékos remekül tudna együtt működni, ha középen lennének, oldalt meg két gyorsabb, vékonyabb gyerek szolgálná ki őket (Nwobodo és Simon tökéletesek), vagy akár igazolhatnak is a posztra. Hogy kiket?





KIK JÖHETNÉNEK A CSATÁRSORBA? 

A kiesőknél körülnézni sosem hülyeség, egy-két fix játékost át lehet igazolni, még ha a szerződésből ki is kell vásárolni. Kézenfekvő lenne Nemanja Andric, ha a Balmazújváros esik ki. Egyrészt, lennének szerb csapattársai, másrészt, ami fontosabb, korábban játszott már Újpesten és közönségkedven volt. A Diósgyőr kiesésével Ugrai Roland nálam a befutó, ő is diósgyőri, habár Novothyval nem játszott, hatékonyak lehetnének, ha már Tischler nem felel meg. Ha a Vasas búcsúzik az NB1-től, jöhetne az egykor 5 évig Újpesten játszó Remili Mohamed, de én a helyükben Gaál Bálintra tenném a voksom. Erőcsatár, Novothny tökéletes cseréje lenne, de akár még együtt is el tudom képzelni őket. Ha a Mezőkövesd esik ki biztos sorban fognak állni Koszta Márkért (a 21 éves csatár már 10 gólos), akár az Újpest is szerencsét próbálhat vele, mindenképp jó erősítés lenne. Ha csak kölcsönbe is.


Andric

 Mindenesetre Újpesten el kéne kezdeni gondolkodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése