2018. május 14., hétfő

"Úgy éreztem nagy tétje van a találkozónak"

Az elsőosztályú edzők elsőosztályút nyilatkoznak. A hétvégét így látták az illetékesek:


FERENCVÁROS-VASAS 

 
Ha meginognak a lábak. (fotó: Fradi.hu)
„Természetes nagyon csalódott vagyok. Már a múlt héten, a Videoton ellen is rengeteg helyzetet kihagytunk, most tizenkilenc kapura tartó lövésünk volt és mindössze a kilencvenedik percben sikerült egyet értékesíteni. Végig domináltunk a mérkőzésen, nem emlékszem rá, hogy a második félidőben a Vasas átlépte volna a felezővonalat, de úgy látszik, még ez sem elegendő, ha a döntő pillanatokban jön a technikai hiba, ha meginognak a lábak"


Valójában a Vasas utolsó perces támadása kezdettől fogva sakk-mattolta a védelmet. Egy gyertya után James remek labdája, és Egerszegi kitűnő lövése a szervezetlen, oda nem figyelős védekezés abszolút eredménye. A Fradi saját magának rontotta el, bármennyire is sajnálom őket 3 percig csak képes nem kapni gólt egy csapat, pláne a helyzetükben.

„Nem mondtam semmit. Síri csönd volt az öltözőben, mindenki csalódott. Egyszerűen nem elegendő, ha azt halljuk hétről hétre, hogy domináltunk, jól járattuk a labdát, uraltuk a meccset, mert szükség van az utolsó döntő, befejező mozdulatokra is."

És ez az ami mostanában hiányzik a Fradi játékából. A sok döntetlen (Újpest, Debrecen, Videoton, Paks, és most Vasas) mind arra ad példát, hogy a Fradinak problémája van a befejezésekkel. Holott mindegyik meccset megnyerhették volna, a helyzeteik megvoltak.

Oenning emberfeletti edzői képességeiről próbált tanúságot tenni, a többi mind szokványos megjegyzés:

"Szerintem a 90. perc után nem sokan gondolták volna, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, bár én éreztem, hogy egy lövésünk még lehet"

Lehet a fordítás hibája, de szerintem nem visszajöttek a meccsbe, sokkal inkább lezárták.


DEBRECEN-DIÓSGYŐR


Nem tudom, hogy a csapat milyen hangulatfokozó tablettákat szed, mindenesetre Fernando adagját kicsit túltolták, mert nagyon pozitívan nyilatkozott a meccs után:
"A mérkőzés első percében történt eset meghatározta az egész találkozót. A csapat két koncentrációs hibát követett el, amiből gólt kapott, de az együttes olyan szellemi és lelki erőt mutatott, amire lehet építeni. Úgy éreztem, hogy ki tudunk egyenlíteni, a második félidőben megvoltak a helyzeteink. Büszke vagyok a csapatra és arra, amit mutattak a játékosok."

Elég nagy igazság, hogy nagy valószínűséggel szarul fog játszani az a csapat, amelytől az első percben kiállítanak valakit, viszont a koncentrációs hibát nem értem. Na nem a fogalmat, sokkal inkább hogy mire gondolhatott az edző. Az első gólnál az volt a hiba, hogy egy fejjel alacsonyabb védőt állítottak Tabakovicra szögletnél, míg a másodiknál Kusnyír sarkalása szinte kivédekezhetetlen volt.

Összehasonlításképpen ezt mondta a Mezőkövesd elleni meccs után:
Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben két tiszta helyzetünk adódott, amit értékesíteni kellett volna ilyen nyomás alatt. A második játékrész elején egyenlő erők küzdöttek, az utolsó húsz percben viszont a Mezőkövesd játéka veszélyesebbé vált. Ekkor a játékosok nem tudták kezelni a kialakult helyzetet. Az előző héthez képest néhány dolgot jobban csináltunk, egységesebbek voltunk, helyzeteket is sikerült kialakítani. Mindig győzelemre játszunk, a jelenlegi helyzetünkben nem is tehetünk másként, ezért játszott ennyi támadó szellemű játékos a pályán. Az viszont tény, hogy másodszor is gólképtelenek maradtunk, ezért elsősorban a gólszerzés területén kell fejlődnünk. Csak jókat mondhatok a szurkolókról, megtöltötték a stadiont, ebben a helyzetben nagyon nagy szükségünk van rájuk hétről hétre.

Kicsit hasonlít. 

Herczeg András olyan bölcsességeket mondott, mint hogy:
 
"Úgy éreztem, nagy tétje van a találkozónak"

Vagy:

"Uraltuk a játékot, rúgtunk két gólt"



Mindenesetre egyetértek vele abban hogy a második gól után, ahogy az a futballban lenni szokott, a Debrecen kiengedett, így szerezhette meg a Diósgyőr a szépítő gólt. Az volt a szerencséjük hogy a  borsodi csapat nagyon gyenge színvonalon játszott, így nem lett döntetlen a vége. A második félideje a Debrecennek nagyon gyengére sikeredett. 




VIDEOTON-HALADÁS 




 Nem véletlenül van ott egy piros gomb. A Videoton saját kezében a sorsa, és habár ezt még nem tudhatta meccs után Nikolics, 1 pont előnyben vannak. 


"Jól játszottunk ma, az első perctől az utolsóig kontrolláltuk a pályán történteket. Szép passzjátékokat mutattunk be, szereztünk három gólt és volt még legalább ugyanennyi nagy helyzetünk is. Megérdemeltük a győzelmet, gratulálok a játékosoknak és köszönöm a szurkolóknak, hogy végig biztattak minket. Eddig tavasszal csak négy gólt kaptunk, ez örömteli, de az is igaz, hogy az elmúlt mérkőzéseken nem voltunk sokszor eredményesek. Most viszont betaláltunk és jöttek a helyzetek is"

Valójában kifejezetten tragikusnak nem mondanám a Videoton támadósorát, csak nem túl figyelemreméltónak. A Scepovic testvéreknél még a Bobál testvérek is többet tettek le a magyar foci asztalára. A védelem viszont már hosszú idő óta jól egyben van, még ha Juhász nem is játszik akkor is. 

"Úgy gondolom, hogy a korábbi mérkőzéseinken, ha az elején sikerült volna gólt szereznünk, mint most, akkor azok a találkozók is hasonlóan alakultak volna. Ilyenkor az alapvetően tíz emberrel a labda vonala mögé helyezkedő ellenfelek is jobban kinyílnak, de persze ez nem csak Magyarországon van így."

Tény hogy ez nem hungarikum. 

Viszont szép teljesítmény ha egy tíz emberrel védekező csapat ellen a meccs végén gólt szereznek. 


Hipp, még a Debrecen elleni meccsen. Szigorúan persze.

"Amióta a Haladásnál vagyok, ez volt a leggyengébb teljesítményünk. Nem ismertem a csapatomra."

Nem csodálom úgy megvariálta a kezdőcsapatot, és a posztokat, de erről már írtam az összegzőben.

"Kovács Lóránt rendkívül felelőtlenül viselkedett, kiállíttatta magát. Szerettük volna megismételni a Fradi és a Paks ellen mutatott játékunkat, ebből azonban semmit nem tudtunk megvalósítani. A szurkolóinktól elnézést kérünk."

Lényegében a Fradi elleni teljesítményüket megismételték, hisz ott is kikaptak.




PAKS-HONVÉD 


 "Első percben 11-est kaptunk, így nem szabad kezdeni, mert kétszer is odaadtuk a labdát az ellenfélnek. Az első félidőben hiányzott a minőség a játékunkból, talán nehezen dolgoztuk fel a hibát. Önmagunkat vertük meg, mert két nagy helyzetet ajándékoztunk az ellenfélnek. A másodikban már jól játszottunk, voltak lehetőségeink, de sajnos nem sikerült pontot szerezni. Pedig számtalan helyzetet kidolgoztunk, emiatt nem tudom bántani a srácokat, de az fájó, hogy ennyi lehetőség ellenére nem szereztünk pontot"

Igen lényegre törő, de valójában felületes is, a meccsbe én sokkal többet láttam bele, de mindegy is, ennél biztos bővebben beszélt a játékosoknak. 





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése