2018. május 10., csütörtök

Előretekintő - 30.forduló

Pár fordulóval a vége előtt bármi történhet, a lehető legjobb helyen vesszük fel a vonalat. Azzal kapcsolatban pedig, hogy mi várható ettől a fordulótól, ennyit tudok mondani:


VIDEOTON-HALADÁS, 17:00


Nagyon izgalmas meccs lesz, a Haladás jó formában van, már a nyolcadikok. Ennek ellenére Videotonban sosem ment nekik (illetve Felcsúton), 10-2 az arány a fehérvári csapat számára. De mivel az utolsó meccsükön nyerni tudtak, bármi kisülhet. De azért Haladás győzelem nem. Egy igen energikus, jó meccs lesz, pláne ha azt vesszük figyelembe hogy egyik csapat a bajnoki címért, a másik a kiesés ellen küzd.

TIPPEM: 2-1



PAKS-HONVÉD, 17:00


 Decemberben egy nagyon gyenge meccs volt a Bozsikban. Most egy kicsit izgalmasabb kéne hogy legyen, mindkét csapat a 3.helyért küzd, még ha a Honvédnak kevesebb esélye is van erre, megérzésem szerint. A nézők nélküli paksi stadionban egész felemás a csapat formája, például nemrég megverték a Videotont, viszont előtte kikaptak a Debrecentől, 5-2-re. Szerintem fordulatos, sok gólos meccs lesz, amelynek végén a Paks örülhet, mosolyuk 2 góllal hosszabb lesz mint a Honvédé.

TIPPEM: 3-1



DEBRECEN-DIÓSGYŐR, 17:00, M4 SPORT 

Nagy csata volt legutoljára

 A Diósgyőr zsinórban öt vereségnél tart, ami megalázó. 2012. március 30. és 2012. április 28. között volt utoljára ilyen rossz szériájuk, azt is két edző hozta össze, Benczés Miklós és Szentes Lázár. Ha Debrecenben is kikap a DVTK, történelmet írnak. Legutoljára pont a Nagyerdeiben nyertek, a Fradi ellen március harmadikán, utolsó "hazai" meccsükön pedig döntetlent értek el a Honvéd ellen, ugyanígy itt. Okkal reménykedhetnek, hisz utolsó pontjaikat itt szerezték. A Debrecen sincs jó formában, két vereség után nyerni tudtak a Honvéd ellen múlt héten, okkal reménykedhetnek. A meccs végén viszont egyik csapat sem lesz elégedett.

TIPPEM: 1-1



MEZŐKÖVESD-BALMAZÚJVÁROS, 17:00

 

A Balmazújvárosnak nincs honnan meríteni, a bosszantó kupakiesés és a hárommeccses nyeretlenség (utoljára pont a Diósgyőrt verték meglepő módon) mind-mind nem ad okot az önbizalomra. Viszont aki ezen a meccsen kikap, az nagy eséllyel búcsúzhat az NB1-től szerintem. A Vasas és a Diósgyőr csak nem bassza el úgy, hogy ezekkel a csapatokkal kelljen versenyt futnia a bennmaradásért. Persze ki tudja. A Mezőkövesd múlt héten, végig szépen focizva nyert a diósgyőri stadionavatón, nemrég pedig zsinórban háromszor is tudtak nyerni, ilyen pedig még nem fordult elő velük a szezonban. Kövesdi győzelem érik.

TIPPEM: 2-0




ÚJPEST-FELCSÚT, 17:00

 
Nem így kéne lennie, de nagy csata lesz szombat délután Újpesten. A Felcsút mondjuk ki, bent maradt. Matematikailag persze kieshetnek. Az Újpest viszont hajt a dobogóért, nekik, ha nem is sorsdöntő, de nagyon fontos ez a meccs. Ja várj, most jut eszembe. Ők a Magyar-kupa döntő két résztvevője. Tehát bármilyen meccs is legyen, olyan lesz a döntő. A mutatók viszont az Újpest felé mutatnak. A lilák a bajnoki címért hajtó Videoton kívül senkitől sem kaptak ki az elmúlt hat fordulóban. A Felcsút pedig pont múlt héten a Haladás ellen, egy több meccses veretlenség után. Döntetlenre lesznek képesek a felek.

TIPPEM: 2-2



FERENCVÁROS-VASAS, 19:30, M4 SPORT



A forduló meccse, egy nagy múltú derbi, ami jelen pillanatban inkább nevetségesnek tűnik, mint drámainak és gigászinak. A Vasas nagyon felemás, néha jó játékkal képes nyerni (Debrecen ellen 2-3), aztán meg nevetségesen gyengén focizik és kikap hazai pályán (Paks ellen, 0-1). Az ellenfél az a Fradi lesz, akik a 30. bajnoki címükért hajtanak, márciusban kaptak ki utoljára, azóta pedig 16 gólt lőttek már. Míg a Vasas (március 10-től számítva) 10-et. Jelentős különbség. És ne feledjük el azt a sok vereséget, meg az 54 kapott gólt, ami a legtöbb amit csapat kapott ebben a szezonban. Sima ferencvárosi győzelemnek néz ez ki.

TIPPEM: 4-1



Írjátok meg a saját tippjeiteket kommentben























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése